Outplacement

Organisaties zijn tegenwoordig steeds meer in beweging, wat als gevolg heeft dat functies ook sneller veranderen. Dat betekent ook voor uw organisatie dat u flexibel moet zijn in uw personeelsbestand. Een duidelijke trend is gaande waarbij medewerkers regelmatig groeien naar nieuwe rollen en kansen. Maar niet iedere medewerker past dan in de rol die de organisatie beschikbaar heeft, dat betekent dat het wellicht beter is dat deze medewerker een andere baan zoekt en de organisatie verlaat.

Concreet de mensen van WORK@PROGRESS hebben veel ervaring in de bemiddeling van medewerkers naar een nieuwe baan. Dat kan zijn naar dezelfde functie bij een andere werkgever, maar ook naar een ander soort functie. We doen dat volgens onze vaste werkwijze. Helder, open en eerlijk! Het traject is altijd op maat gesneden en individueel. Voor aanvang van elk traject voeren wij met de kandidaat een oriënterend gesprek. Als je wilt samenwerken, wil je natuurlijk weten met wie je te maken hebt. Een goede klik is belangrijk. Dat geldt ook voor motivatie. Wij nemen de motivatie namelijk als uitgangspunt.

WORK@PROGRESS is bij uitstek uw partner op het gebied van outplacement en loopbaan begeleiding. Onze consultants zijn specialist van de arbeidsmarkt en weten wat er speelt en waar de mogelijkheden liggen. Door onze kennis van de markt weten wij waar mogelijkheden liggen voor medewerkers.

Het traject wordt samengesteld uit meerdere onderdelen, afhankelijk van de wensen en de mogelijkheden. Enkele voorkomende onderdelen zijn:
• Loopbaanonderzoek (wat zijn je capaciteiten en persoonskenmerken)
• Sessie met een loopbaanspecialist (analyse van de persoonlijkheidsstructuur in relatie tot werk)
• Beroepskeuze onderzoek (in beeld brengen van de wensen en interesse)
• Arbeidsmarktoriëntatie (onderzoeken van de kansen op de arbeidsmarkt / uit welke taken bestaat een bepaalde functie)
• Training of (om)scholing (onderzoeken en organiseren van een training of opleiding)
• Sollicitatiebegeleiding ( wat is een goede brief en een verzorgd Curriculum Vitae)
• Bemiddeling (op meerdere manieren benaderen van bedrijven)
• Plaatsing (afsluiten van de arbeidsovereenkomst)

Wilt u meer informatie? Neem gerust contact op met ons op telefoonnummer 085-4018173 of stuur ons een bericht.

Outplacement trajecten

Een professionele werkgever staat open voor outplacement. Een budget voor uw medewerker om door professionals begeleid te worden naar ander werk…

Informatie over outplacement

Wanneer een outplacementbureau wordt ingeschakeld, wordt er in vrijwel alle gevallen…

Voor welke situaties

Het inschakelen van een outplacementbureau gebeurt vandaag de dag al lang niet meer alleen om arbeidsconflicten…