Outplacement Trajecten

Outplacement is goed voor werkgever en werknemer

Een professionele werkgever staat open voor outplacement. Een budget voor uw medewerker om door professionals begeleid te worden naar ander werk. Van werk naar werk. Professionele begeleiding die de kans op een nieuwe baan vergroot, het proces versnelt en de duurzame inzetbaarheid bevordert.

Over outplacement heeft iedereen wel een mening en dat mag natuurlijk. Iedereen heeft tenslotte zelf ook wel eens gesolliciteerd, een CV opgesteld en een brief geschreven. Wat is dan het verschil met een outplacement bureau? Het verschil is dat het ons vak is, we er serieus op zijn afgestudeerd en midden in de actualiteit zitten. Sparren, meewerken, doorzetten, optimistisch blijven evalueren en opnieuw voor resultaat gaan. Dat is wat onze outplacementdienst te bieden heeft. De dienst is duurzaam en er wordt grondig gecheckt op arbeidsvoorwaarden en perspectief. Dit resulteert vaak tot een baan die bij mensen past en de juiste richting geeft aan hun loopbaan voor de toekomst.

Kennismakingsgesprek

Er vindt altijd een intake plaats met aandacht voor de kandidaat en ruimte voor de emoties die het veranderen van baan met zich meebrengt. Belangrijk is dat de kandidaat tijd neemt voor de verwerking van het verlies van de huidige baan en collega’s. In de gesprekken die daarop volgen brengen wij samen met de kandidaat in kaart uit welke werkzaamheden de kandidaat energie haalt en welke werkzaamheden juist veel energie kosten. Kortom, wat vindt de kandidaat leuk of niet. De kandidaat krijgt huiswerk mee, er wordt een lijst gemaakt van functies die de kandidaat graag zou willen doen.

In kaart brengen capaciteiten kandidaat

Door middel van testen wordt in kaart gebracht welke capaciteiten de kandidaat bezit, per kandidaat wordt een scala van testen samengesteld. Van de uitslag van deze testen wordt een rapport geschreven waar zowel de testen in worden verwerkt als de gesprekken die gevoerd zijn. Dit rapport wordt besproken met de kandidaat, vervolgens wordt er een plan van aanpak opgesteld.

In kaart brengen mogelijkheden op de arbeidsmarkt

Samen met de kandidaat bekijken we welke vacatures passen bij de capaciteiten van de kandidaat en waar de kandidaat passie voor heeft. We maken een kandidaat profiel met de soorten functies die daar bij passen. Dan gaan we met de kandidaat gericht op zoek en maken we een stocklist met vacatures die aanwezig zijn in de markt. Ook maken we een lijst van organisaties die eventueel die vacatures hebben.

Gericht organisaties benaderen

Om gedegen over te komen bij de organisaties tijdens de gesprekken geven wij de kandidaat een sollicitatietraining. De kandidaat leert hier om vanuit eigen kracht te werken en zichzelf te presenteren. Ook krijgt de kandidaat training in het opstellen van een CV en het schrijven van een sollicitatiebrief. Ook gaan wij ons netwerk benutten om ingangen te creëren voor de kandidaat. Onze consultants hebben een sterk netwerk bij verschillende bedrijven en wij hebben mogelijkheden om organisaties te benaderen om voor de kandidaat een nieuwe uitdaging te vinden. Wilt u meer informatie bel ons dan op 085-4018173 of stuur ons een bericht.