Informatie over outplacement

Wat is een outplacementbureau?

Een outplacementbureau is een bedrijf dat ontslagen werknemers, of werknemers die ontslagen dreigen te worden, helpt bij hun zoektocht naar een nieuwe baan. Een outplacementbureau wordt vaak ingeschakeld bij een arbeidsconflict, een reorganisatie of wanneer een werknemer vastloopt in zijn of haar carrière. In deze gevallen biedt een outplacementbureau de oplossing aan de hand van een outplacementtraject. Hierin wordt onder begeleiding van een expert gekeken naar een andere baan, soms zelfs een andere werksector, voor de werknemer. Bij een reorganisatie wordt een outplacementbureau vaak ingeschakeld als onderdeel van het sociaal plan dat is afgesproken.

De diensten van een outplacementbureau

Wanneer een outplacementbureau wordt ingeschakeld, wordt er in vrijwel alle gevallen een outplacementtraject uitgestippeld voor de werknemer(s). Bij WORK@PROGRESS duurt een outplacementtraject gemiddeld zes maanden. Een werknemer doorloopt hierbij eerst de verkennende fase en hierna de arbeidsmarktfase. De eerste fase wordt gebruikt om de kandidaat beter te leren kennen, en wensen en verwachtingen in kaart te brengen. Ook wordt de kandidaat hier klaargestoomd voor de arbeidsmarkt, door CV en social media af te stemmen, aangevuld met trainingen waar nodig. In de arbeidsmarkt fase wordt vervolgens (met behulp van jobhunters) een baan gezocht die bij de werknemer past. Ook hier vindt training en sturing plaats, denk bijvoorbeeld aan sollicitatietraining en hulp bij het afstemmen van de arbeidsovereenkomst.

Hoe kiest u een goed outplacementbureau?

Het belangrijkste is dat er een klik is tussen degene die een outplacement traject gaat doen en de specialist van het bureau. Het is van essentieel belang dat er een vertrouwensband bestaat tussen deze personen. Het doel van een outplacementbureau is om de kandidaat zo snel mogelijk aan een nieuw uitdaging te helpen die bij hem of haar past.Van belang is dat een outplacementbureau kennis heeft van de arbeidsmarkt en een sterk netwerk heeft in de sector. Door het kennisniveau van onze organisatie zijn wij in staat om mogelijkheden te creëren voor de mensen die een andere uitdaging (moeten) zoeken.